Jakość, elegancja i najnowsze technologie – naczynia i sztućce Philipiak

Pasjonaci kulinarni, wielbiciele dobrego jedzenia i zdrowej kuchni doskonale znają markę Philipiak. Wielu z nich uważa, że właśnie ta firma oferuje najlepsze garnki, wyjątkowe patelnie, zastawę oraz sztućce. Już na pierwszy rzut oka zachwycają wzornictwo, szlachetne linie i precyzyjne wykonanie. Naczynia z logo Philipiak to także jakość, nowoczesne technologie i naprawdę zdrowe, ergonomiczne i ekonomiczne przyrządzanie dań.

Philipiak to marka, która już od ponad 20 lat doskonali i rozwija ofertę naczyń, akcesoriów oraz zastawy stołowej. Linie produktów takie jak Philipiak Milano, Kallman, I Disegno oraz Linea Natura, to dowód na to, że nawet garnek do pozornie zwykłej czynności, jaką jest gotowanie makaronu, może być piękny.

Nie samym designem żyje fan zdrowej i dobrej kuchni. Dlatego marka Philipiak oferuje patelnie, naczynia, szybkowary o wyjątkowej trwałości, wykorzystując do tego najnowsze technologie.

patelnie i garnki Philipiak

Klasa, jakość i nowoczesność

Dlaczego mówi się, że Philipiak to synonim najwyższej jakości, marka, która produkuje najlepsze garnki i patelnie? Zastosowanie doskonałych materiałów (stal nierdzewna), nowatorskie projekty, ergonomiczne kształty, kompleksowe zestawy, możliwość używania naczyń na wszystkich rodzajach kuchenek – to tylko niektóre atuty naczyń. Nie bez znaczenia są czynniki takie jak właściwości antybakteryjne i antyalergiczne oraz konstrukcja zapewniająca oszczędzanie energii. Marka przywiązuje też dużą wagę do zdrowych kulinariów (czytaj tutaj). Dlatego podkreśla możliwość przyrządzania dań bez soli, tłuszczu w małej ilości wody.

Nowoczesne naczynia Philipiak

Najlepsze garnki i patelnie – to powszechna opinia o produktach tej marki. Warto wiedzieć dlaczego właśnie te naczynia zdobyły serca i kuchnie pasjonatów gotowania:

  • wyprodukowano je z nierdzewnej, kwasoodpornej stali chromowo-niklowej Cr-Ni 18/10 – to gwarancja wytrzymałości i jakości: jest to stal antybakteryjna, hypoalergiczna, nie wchodzi w reakcje z pożywieniem;
  • posiadają grube akutermiczne dno – wnętrze naczynia nagrzewa się szybko, równomiernie i długo utrzymuje ciepło;
  • doskonale zaprojektowane pokrywy – ich konstrukcja zapewnia optymalny cyki parowania, skraplania i opadania pary, co umożliwia gotowanie bez lub w małej ilości wody (zachowując cenne składniki, witaminy i walory smakowe);
  • pokrywa ułożona pod naczyniem zadziała jak termos utrzymując temperaturę potrawy;
  • precyzyjne dopasowanie pokrywy do brzegów tworzy pierścień z pary wodnej i uszczelnia naczynie;
  • termometr w uchwycie pokrywy pozwala kontrolować temperaturę bez jej podnoszenia, zapobiega przegrzewaniu, oszczędza energię;
  • ergonomiczne uchwyty i raczki garnków, rondli i patelni wykonane z materiałów termoizolacyjnych;
  • konstrukcja uchwytów umożliwia odkładanie pokrywy i zapobiega brudzeniu kuchni oraz blatów;
  • wyprofilowane i gładkie brzegi tych najlepszych garnków oraz rondli ułatwiają szybkie i bezpieczne przelanie zawartości;
  • można ich używać na różnych rodzajach kuchni (gazowe, elektryczne, indukcyjne).

Philipiak - wysokiej jakości garnki i naczynia

Smażone, pieczone, zdrowe – patelnie Philipiak to jest to!

Amatorzy dań pieczonych, smażonych i duszonych szczególnie cenią sobie patelnie Philipiak, które zachwycają wspaniałym designem i starannością wykonania. Zastosowanie wysokiej klasy materiałów (np. stali chromowo-niklowej 18/10) zapewnia jakość, wytrzymałość i 25 letnią gwarancję producenta.

Philipiak to patelnia na miarę marzeń i doskonałych kulinarnych efektów. Można wybrać np. patelnię z dwoma uchwytami, satynowanym wnętrzem i praktyczną kulistą pokrywą. Dzięki temu mamy naczynie odporne na bardzo wysokie temperatury, z powierzchnią non-stick. Możemy przyrządzać dania bez dodatku tłuszczu, a także jednogarnkowe solidne porcje (duża okrągła pokrywa).

Groszkowe dno, zastosowane w patelniach Philipiak, to kolejna znakomita technologia. Można na nich smażyć mniejsze lub większe porcje mięs (w zależności od średnicy patelni). Nadają się do pieczenia, duszenia, gotowania bez dodatku tłuszczu lub wody.

Marka Philipiak to także patelnia z unikatową diamentową powłoką Eclipse opracowana w nowoczesnym laboratorium badawczym. Jej atuty to m.in.:

  • zwiększona odporność na ścieranie i temperaturę,
  • równomierne smażenie, pieczenie potraw,
  • pożywienie nie przywiera,
  • nie ulega wypaczeniom, odkształceniom,
  • łatwe czyszczenie,
  • używana na kuchenkach gazowych, ceramicznych, elektrycznych oraz indukcyjnych.

Philipiak – sztućce i noże doskonałe

Dopełnieniem perfekcyjnie wyposażonej kuchni będą noże i sztućce Philipiak. Wykonano je również ze stali nierdzewnej (AISI304), higienicznej i odpornej na bakterie.

Stalowe noże są ostre, gładkie, idealne do krojenia, siekania, obierania. Nie ustępują im wcale noże ceramiczne, które sprawdzają się m.in. przy krojeniu owoców, mięs czy warzyw.

Sztućce Philipiak, nazywane biżuterią stołową, to połączenie nowoczesności i wyjątkowego wzornictwa z ergonomią. Są starannie wyprofilowane, dopracowane w najdrobniejszych szczegółach, a przy tym trwałe i wytrzymałe.

sztućce wysokiej jakości - Philipiak

 

Leave a Reply